Чому США забороняють Україні бити американською зброєю по території рф, — пояснила посол

18:19, 14 червня 2023
За словами Оксани Маркарової, йдеться про відповідні зобов'язання перед Вашингтоном, водночас за статтею 51 ООН Україна має право завдавати ударів по рф.
Чому США забороняють Україні бити американською зброєю по території рф, — пояснила посол
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна не б'є по території рф американською зброєю через відповідні зобов'язання перед Вашингтоном. Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова в інтерв'ю The Page.  

«Ми маємо поважати ті домовленості, які існують по певних видах американської зброї, яку ми обіцяли використовувати тільки та таким чином. США, як демократична країна, прислухається до своїх громадян, які не хочуть бути втягнутими у війну», - сказала Маркарова.

Вона додала, що про це свідчать опитування, які проводяться у Сполучених Штатах.  

«Ми це чуємо від простих людей та бачимо в опитуваннях, бачимо по підтримці виводу збройних сил США з інших країн, де вони брали участь у військових операціях. Це позиція громадськості США, яка водночас дуже чітко підтримує нас в нашій боротьбі та підтримує надання нам для цього і зброї, й іншої допомоги», - зазначила Маркарова. 

Водночас вона підкреслила, що Україна має право завдавати ударів по рф відповідно до статті 51 ООН.   

«Російські агресори постійно завдають ударів по нас зі своєї та інших територій — Білорусі, Каспійського та Чорного морів. Аби бути зовсім коректною, право на захист відповідно до статті 51 ООН дозволяє країні захищатися від нападу та здійснювати такі дії, яка країна визнає необхідними, не обмежуючись нашою територією», - зауважила Маркарова. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва