Заохочував дітей Криму вступати до армії окупантів: засуджено керівника регіонального підрозділу «Юнармії»

08:00, 21 червня 2023
Керівник севастопольського підрозділу «Юнармії» «займався» військово-патріотичним вихованням дітей півострову та закликав їх до служби в російській армії.
Заохочував дітей Криму вступати до армії окупантів: засуджено керівника регіонального підрозділу «Юнармії»
Фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Керівника севастопольського підрозділу «Юнармії» визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни. Чоловіка заочно засуджено до 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, у 2016 році засуджений був призначений «керівником регіонального штабу Юнармії м. Севастополя». Перебуваючи на новій посаді, він заохочував дітей і підлітків окупованого півострова до служби в російській армії.

Відомо, що чоловік за допомогою медіа активно поширював інформацію щодо військово-патріотичного виховання серед підлітків на півострові.

Своїми діями «керівник штабу» порушив закони та звичаї війни, оскільки така пропаганда, особливо коли вона спрямована на дітей, є однією із форм забезпечення добровільного вступу в армію ворога, що заборонено статтею 51 (1) Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, уточнюють у прокуратурі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді