Повістки не перестануть вручати на вулицях, — керівник Львівського ТЦК

12:23, 3 липня 2023
Добровільно до військкомату приходить лише 20% від плану, заявив керівник Львівського обласного ТЦК Олександр Тіщенко.
Повістки не перестануть вручати на вулицях, — керівник Львівського ТЦК
Фото: mil.in.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Військкомати в Україні не можуть відмовитися від вручення повісток на вулицях, бо добровільно до військкомату приходить лише 20% від плану. Про це розповів керівник Львівського обласного ТЦК Олександр Тищенко виданню Leopolis.

Він нагадав про те, що прихід до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки не є автоматичною відправкою до армії та пояснив, чому необхідні розшуки:

"Якщо не буде цих розшуків, відправки для уточнення даних, то мобілізація може бути під загрозою. Прихід до ТЦК – це не автоматичне відправлення до армії", - розповів він.

"Ті, хто має законні підстави за станом здоров'я або іншими причинами не бути мобілізованими, точно не потраплять до армії" , - зазначив Тищенко.

Він зазначив, що буває так, що вручають людині повістку на вулиці, вона приходить до ТЦК, а виявляється у неї троє дітей чи інвалідність.

"Питаєш, то чого ж не прийшли та не поновили дані, а у відповідь: "Я боюся". Інвалідність, як і сімейні обставини, – це точно повне право на відстрочку", - наголосив Тіщенко.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Верховна Рада розширила перелік осіб, що підлягають мобілізації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва