До 12 років ув’язнення за жорстоке поводження з цивільними: судили військового рф

18:24, 21 липня 2023
На Чернігівщині судили військовослужбовця Збройних Сил рф.
До 12 років ув’язнення за жорстоке поводження з цивільними: судили військового рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Ріпкинський районний суд Чернігівської області розглянув кримінальне провадження відносно військовослужбовця військової частини № 41659 Збройних Сил рф Ондара Анчи Олексійовича, – повідомляє пресслужба Ріпкинського районного суду Чернігівської області.

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого Ондара А.О. (in absentia), котрий показань суду не надавав.

Вироком Ріпкинського районного суду Чернігівської області від 17 липня 2023 року обвинуваченого Ондара А.О. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України, тобто у жорстокому поводженні з цивільним населенням, в інших порушеннях законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва