Польща відновить ракетний підрозділ та створить академію HIMARS

21:40, 27 липня 2023
Польща вперше за 18 років відновить ракетний підрозділ.
Польща відновить ракетний підрозділ та створить академію HIMARS
Джерело фото: Міністерство національної оборони Польщі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підписав рішення про створення академії «HIMARS» та відновлення 1-ї ракетної бригади у складі Війська Польського, – повідомляє пресслужба Міністерства національної оборони Польщі.

Згідно з прийнятим рішенням, у Польщі буде створено академію HIMARS на зразок академії Abrams, і вперше за 18 років ракетна бригада повернеться до складу Війська Польського.

Міністр оборони Польщі зазначив, що 1-а ракетна бригада буде розміщена у Торуні та Ожиші. Останню подібну бригаду було розформовано у 2005 році. Тоді вона була оснащена радянським озброєнням, зокрема ракетами «Точка», дальність дії яких становила 70 кілометрів.

Блащак додав, що академію HIMARS також використовуватимуть для співпраці з союзниками по НАТО, а саме з країнами Балтії. Він пояснив це тим, що Естонія, Латвія та Литва також замовили пускові установки HIMARS у США.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду