Якщо учень через нічні тривоги не виспався і втомлений, не варто змушувати його йти на перший урок – Лісовий

07:19, 19 серпня 2023
Міністр освіти зазначає, що треба бути реалістами і розуміти, що втомлена дитина навряд зможе сприймати матеріал на уроці та мати необхідний рівень концентрації.
Якщо учень через нічні тривоги не виспався і втомлений, не варто змушувати його йти на перший урок – Лісовий
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Якщо учень або учениця через нічні повітряні тривоги не виспалися і зранку почуваються втомленими, не варто змушувати дитину йти на перший урок.

На цьому наголосив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий та зазначив, що це нормально пропустити заняття й наздогнати цю тему пізніше.

«На моє переконання, якщо дитина не виспалася і почувається втомленою на ранок, не варто її змушувати йти на перший урок. Це нормально пропустити заняття й наздогнати цю тему пізніше. Наприклад, на платформі Всеукраїнської школи онлайн», - написав Лісовий.

Міністр освіти зазначає, що треба бути реалістами і розуміти, що втомлена дитина навряд зможе сприймати матеріал на уроці та мати необхідний рівень концентрації, адже часом дорослим складно сфокусуватися після безсонної ночі, тоді що казати про школярів.

«Якщо ж учень чи учениця пропускає самостійну чи контрольну, треба надавати можливість доскласти цю роботу. І загалом варто у навчальному процесі фокусуватися на головному, використовуючи усі переваги академічної свободи», - відмітив Лісовий.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва