Столтенберг про контрнаступ ЗСУ: українці вже не раз перевершували очікування

08:47, 31 серпня 2023
Генсек НАТО прокоментував контрнаступ ЗСУ.
Столтенберг про контрнаступ ЗСУ: українці вже не раз перевершували очікування
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генсек НАТО Єнс Столтенберг коментуючи контрнаступ ЗСУ закликав не квапитися з висновками, нагадавши, як Україна вже не раз перевершувала очікування. Про це він сказав в інтерв’ю CNN.

Він зазначив, що ЗСУ поступово просуваються – відтісняють росіян, пробираються через сильно укріплені райони, включно з мінними полями, і зараз лише більш важливо підтримувати їх.

«Це складної бої, легкого шляху до перемоги для українців немає – але вони просуваються», – зазначив генсек НАТО.

Ведуча спитала, що про це кажуть у столицях країн-союзників, тому що з неофіційно звучить інформація, що Україні пропонували вести операцію в інший спосіб.

«Між союзниками постійно підтримується діалог, і з Україною звісно також. Союзники надають безпрецедентні обсяги військової допомоги, навчання, консультації, але у підсумку це українці, українські польові командири мають ухвалювати ці непрості рішення. Ми вже бачили, як українці знову і знову перевершували очікування», – зауважив Єнс Столтенберг.

Також він закликав пригадати, як перед повномасштабним вторгненням аналітики західних країн очікували, що Україна протримається лічені дні чи тижні, але вона встояла і відтоді вигнала російські війська з півночі Київщини, Чернігівщини, частини Харківщини і Херсонщини.

 «Зараз вони знов просуваються вперед. Потрібно їм довіряти. Ми консультуємо, надаємо підтримку, але у підсумку саме українці мають ухвалювати рішення», – додав генсек НАТО. 

Раніше ми писали, що ЗСУ підняли синьо-жовтий прапор на лівобережжі Херсонщини.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду