Світовий банк допоможе українцям відремонтувати пошкоджене житло, але капітального ремонту чекати не варто

19:50, 31 серпня 2023
Світовий банк виділить 232 млн доларів на відновлення пошкоджених домівок українців.
Світовий банк допоможе українцям відремонтувати пошкоджене житло, але капітального ремонту чекати не варто
Джерело фото: ABS-CBN News
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За ініціативою від Світового банку, більш як 100 000 сімей в Україні буде надано фінансову підтримку для термінового ремонту своїх житлових приміщень, пошкоджених внаслідок російської агресії, – повідомляє пресслужба організації.

Згідно з повідомленням, ініціатива «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей (HOPE)» надасть можливість власникам будинків провести дрібний ремонт, такий як заміна розбитих вікон або відновлення ушкоджених дахів. Також власникам багатоквартирних будинків, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують глибокого відновлення, надаватимуться фінансові кошти на ремонт.

«Проект HOPE допоможе тисячам українських родин отримати кошти, щоб розпочати ремонт своїх домівок до настання зими», – сказала Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонелла Бассані, додавши: «Проект також підтримає Уряд України у створенні основ для стійкої, інклюзивної та зеленої відбудови – це колосальне завдання, яке потребуватиме часу та значної міжнародної підтримки. Світовий банк підтримує Україну на її шляху з відновлення житла та іншої міської інфраструктури».

Сума початкового фінансування проекту складає 232 млн доларів.  Станом на лютий 2023 року, загальна вартість завданої шкоди житловому сектору України оцінювалася в понад 50 мільярдів доларів. Оголошений проект націлений на відновлення приблизно двох третин житлових будинків, які постраждали, і які можуть бути відновлені за допомогою цієї ініціативи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва