Україна стане асоційованою учасницею Тримор'я

08:21, 7 вересня 2023
Нині Ініціатива Тримор’я об’єднує 12 держав.
Україна стане асоційованою учасницею Тримор'я
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський по відеозв’язку виступив перед учасниками саміту Тримор'я у Бухаресті. Під час саміту Ініціативи було ухвалено рішення про те, що Україна стане її асоційованою учасницею.

Як зазначив Зеленський, це дасть нашій країні змогу отримати доступ до інвестицій, стратегічних взаємозв’язків і бути краще підготовленою до відновлення.

Ініціатива Тримор’я заснована у 2016 році. Нині вона об’єднує 12 держав: Австрію, Чехію, Словаччину, Польщу, Угорщину, Румунію, Болгарію, Латвію, Литву, Естонію, Словенію та Хорватію.

«Мета Ініціативи – стимулювати економічний розвиток і партнерство країн-учасниць. Сьогодні на саміті Ініціативи Тримор'я в Бухаресті було ухвалено рішення про те, що Україна стане її асоційованою учасницею. Це дасть нашій країні змогу отримати доступ до інвестицій, стратегічних взаємозв’язків і бути краще підготовленою до відновлення», - наголосив Президент.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва