СБУ викрила прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляку, який «наводив» російські ракети на Миколаїв

18:34, 15 вересня 2023
СБУ зібрала докази Юрія Подоляки щодо нових злочинів у коригуванні ворожого вогню по Миколаєву.
СБУ викрила прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляку, який «наводив» російські ракети на Миколаїв
Джерело фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки викрила нові злочини прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки, який «наводив» російські ракети на Миколаїв  та зараз переховується від правосуддя на території росі, – повідомляє пресслужба відомства.

Встановлено, що Подоляк був причетний до коригування ракетних ударів російського агресора по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення росії. Для цього він отримував розвіддані від свого інформатора, колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури, який зараз відбуває довічне ув'язнення за державну зраду. Отриману інформацію Подоляк передавав своїм кураторам з російських спецслужб.

Особливий інтерес окупантів виявився до локацій Сил оборони та наслідків ворожих ракетних атак на місто. Крім того, прокурор-зрадник передавав росіянам дані про російських військовополонених та інформацію про добові паролі на українських блокпостах.

За даними слідства, спілкування між Подоляком і його інформатором відбувалося через Телеграм-канал у вигляді текстових повідомлень.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили блогеру про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Раніше співробітники СБУ вже повідомили йому про підозру за п'ятьма іншими статтями Кримінального кодексу України. Оскільки фігурант приховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Раніше Служба безпеки України зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляку, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду