Отримання першого е-рецепту стало можливим без візиту до лікаря

19:57, 19 жовтня 2023
Зручність у виписуванні електронних рецептів отримала новий рівень.
Отримання першого е-рецепту стало можливим без візиту до лікаря
Джерело фото: doc.co.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Раніше, щоб отримати перший електронний рецепт, пацієнт міг це зробити без необхідності особистого візиту до лікаря лише у випадку, коли він страждав від гострих чи хронічних захворювань. В інших випадках вимагалося особисте звернення до лікаря під час видання першого електронного рецепта, – повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Однак зараз ця вимога стала необов'язковою. Це означає, що навіть у разі дистанційного звернення до лікаря вперше, медичний фахівець має право виписати електронний рецепт без проведення особистої зустрічі з пацієнтом. Єдиним винятком є пацієнти, які отримують замісну підтримувальну терапію.

У своєму рішенні лікар повинен керуватися інформацією, наданою пацієнтом про його поточний стан здоров'я, його скаргами, а також даними з первинних медичних записів. Крім цього, лікар зобов'язаний реєструвати всі медичні записи щодо цієї взаємодії в електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ).

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва