Навів «Іскандер» по житловому кварталу у центрі Харкова: затримали російського агента

12:54, 7 листопада 2023
Під час обшуків у затриманого виявлено мобільні телефони та банківські картки, на які надходили «зарплати» від рф та понад 10 000 доларів.
Навів «Іскандер» по житловому кварталу у центрі Харкова: затримали російського агента
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Харкові повідомили про підозру 41-річному чоловіку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану.

Як повідомила Харківська обласна прокуратура,  6 жовтня російські військові завдали удар ракетою «Іскандер» по житлових будинках у Київському районі м. Харкова. Внаслідок обстрілу було поранено 12 мирних мешканців. Удар прийшовся на центральну частину міста, пошкоджено низку житлових будинків, офісних приміщень та агенцію телебачення.

«Прокуратура спільно з СБУ встановили харківʼянина, який навів ворожу ракету на місто. Чоловік збирав інформацію щодо місць розташування ЗСУ, військової техніки, а також про загальну обстановку у місті. Дані він передавав через месенджер «Telegram» керівнику незаконної бригади «Призрак» на прізвисько «Шаман», яка контролюється російською федерацією», - сказано у повідомленні.

Правоохоронці затримали харківʼянина в порядку ст. 208 КПК України. Під час обшуків у затриманого виявлено мобільні телефони та sim-картки різних мобільних операторів із доказами листування з ворогом, банківські картки, на які надходили «зарплати» від рф та понад 10 тис. доларів США.

Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, тобто до 29 грудня 2023 року, без визначення розміру застави.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду