БЕБ повідомило про підозру заступнику директора державного ГЗК

16:00, 7 листопада 2023
Детективи Бюро встановили посадових осіб, які, користуючись службовим становищем, завдали збитків державному підприємству.
БЕБ повідомило про підозру заступнику директора державного ГЗК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Бюро економічної безпеки повідомило про підозру заступнику директора державного гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, - зловживання владою або службовим становищем. Про це повідомляє БЕБ.

Зазначається, що детективи встановили посадових осіб, які, користуючись службовим становищем, завдали збитків державному підприємству.

«Підприємство оголошувало тендери на закупівлю сировини, переможцями яких ставали фіктивні компанії. Вони, по суті, здійснювали транзитні фінансово-господарські операції. Фактично сировину замовляли та отримували у виробників напряму. Таким чином, службовці збільшували витрати та мінімізували податки», - йдеться у повідомленні.

Уточнено, що детективи провели обшуки на підприємстві, за місцями проживання фігурантів і реєстрації фіктивних компаній. Під час проведення слідчих дій співробітники Бюро встановили, що деякі компанії ніколи не існували за зазначеними адресами. Детективи вилучили документи, печатки, мобільні телефони та комп'ютери.

Зазначено, що досудове розслідування здійснюють детективи БЕБ, процесуальне керівництво - прокурори Офісу Генерального прокурора, оперативний супровід - Служба безпеки України.

БЕБ не оприлюднює назву підприємства, однак, за даними ЗМІ, йдеться про Східний ГЗК. Це єдине в Україні та найбільше в Європі підприємство з видобутку та переробки уранової руди.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва