В Миколаєві затримали коригувальника вогню, який передавав окупантам інформацію про дислокацію ЗСУ

17:35, 14 листопада 2023
Затримали російського агента, який передавав ворогу відмітки на карті місцевості та графічні координати про місця дислокації ЗСУ та розташування об’єктів інфраструктури на Миколаївщині.
В Миколаєві затримали коригувальника вогню, який передавав окупантам інформацію про дислокацію ЗСУ
Джерело фото: Офіс Генерального прокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під керівництвом Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру жителю Миколаєва, якому інкримінують несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних Сил України на Миколаївщині, – повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний активно спілкувався через Телеграм-канал з представником країни-агресора, виправдовуючи ведення російської агресії на території України. Він також передавав окупантам інформацію про розташування військових об'єктів та дислокацію Збройних Сил України в Миколаївській області.

Під час розслідування виявлено, що підозрюваний передавав розвіддані у вигляді відміток на карті місцевості та графічних координат, які точно вказували на місцеположення підрозділів ЗСУ та об'єктів інфраструктури.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він обвинувачується за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України, а за цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України