В Україні планують створити виноградарсько-виноробний реєстр

21:11, 15 листопада 2023
Представники Мінагрополітики разом з колегами з Молдови обговорили процес впровадження виноградарсько-виноробного реєстру в Україні.
В Україні планують створити виноградарсько-виноробний реєстр
Джерело фото: epravda.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна планує впровадити виноградарсько-виноробний реєстр з метою збору, обліку, накопичення та оброблення інформації про виробництво винограду та виноробства.

Представники Міністерства аграрної політики та наукових установ здійснили робочий візит до Республіки Молдова, де зустрілися з представниками Міністерства сільського господарства і харчової промисловості, Національного бюро винограду і вина та Національної асоціації сільського розвитку Республіки Молдова. Під час зустрічі обмінялися досвідом управління виноградарсько-виноробною галуззю.

Імплементація стандартів Європейського Союзу в українське законодавство вже активно відбувається як в Україні, так і в Республіці Молдова.

Учасники зустрічі обговорили процес впровадження виноградарсько-виноробного реєстру в Україні, зокрема, алгоритм реєстрації виробників винограду та виноробної продукції у реєстрі та необхідність ефективної комунікації з виробниками під час реєстрації.

Створення такого реєстру дозволить контролювати якість продукції, сприятиме відновленню галузі виноградарства та переведенню публічних послуг у сфері виноробства в електронну форму.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва