В Україні з 1 січня змінять призначення соціальних стипендій та соцдопомоги

19:59, 29 листопада 2023
Уряд спростив надання соціальної допомоги та розширив ряд категорій для соціальних стипендій.
В Україні з 1 січня змінять призначення соціальних стипендій та соцдопомоги
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні з 1 січня 2024 року студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти, які перебували в полоні росії, були ув’язнені або позбавлені свободи через військову агресію р проти України, а також їхні діти, отримають соціальні стипендії, – повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Крім того, Постановою Уряду, спрощено перелік документів, необхідних для отримання стипендії для дітей учасників бойових дій. Оптимізовано процедуру надання соціальної допомоги для певних категорій осіб, зокрема для інвалідів з дитинства та осіб, які не мають права на пенсію, включно з інвалідами.

Щодо соціальної стипендії, особи, які були позбавлені свободи через військову агресію проти України, зможуть отримати її на підставі відповідної виписки з Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення свободи через агресію. Їхнім дітям потрібно буде надати таку ж виписку або копію рішення про це.

Учасникам бойових дій та їхнім дітям для отримання соціальної стипендії досить буде надати довідку про участь у бойових діях, якщо ще не оформлено посвідчення учасника бойових дій.

Щодо державної соціальної допомоги, у разі втрати паперових документів орган соцзахисту використає скановану копію виписки з акта огляду медико-соціальною експертною комісією (МСЕК) або медичного висновка про дитину з інвалідністю.

Ці зміни запроваджено в зв'язку з частими випадками втрати документів під час дії воєнного стану в Україні, які необхідні для отримання державної соціальної допомоги. Мінсоцполітики пропонує альтернативу для вирішення цієї проблеми.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська