Україна в рази збільшить виробництво ракет, починаючи з 2024 року

15:08, 1 грудня 2023
В пріоритетах Міноборони – посилення протиповітряного щита держави та розвиток ОПК.
Україна в рази збільшить виробництво ракет, починаючи з 2024 року
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З 2024 року Міністерство оборони України спільно з Міністерством стратегічних галузей промисловості планує значно збільшити виробництво ракет, боєприпасів, озброєння та військової техніки. Про це повідомив в ефірі телемарафону заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

За його словами, у наступному році планується збільшити у кілька разів виробництво засобів протиповітряної оборони. Зокрема, увага буде приділятися виробництву різноманітних систем - від переносних зенітно-ракетних комплексів до більш потужних систем ППО, здатних вражати ціль на відстані понад 100 кілометрів, подібних до ЗРК «Корал».

«У затвердженому бюджеті на 2024 рік передбачено близько 175 мільярдів гривень на закупівлю ракет та боєприпасів, щоб забезпечити наші Сили оборони ефективними засобами для відповіді на будь-які загрози, зокрема російську агресію», - підкреслив генерал-лейтенант.

Розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу є одним з пріоритетів Міністерства оборони України, і спільна робота з Міністерством стратегічних галузей промисловості має на меті забезпечити національну безпеку та стабільність.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду