Правоохоронці розслідують законність поїздок депутата від забороненої ОПЗЖ за кордон

14:26, 5 грудня 2023
ДБР розслідує поїздки за кордон нардепа від забороненої ОПЗЖ та можливу фальсифікацію відомостей щодо терміну, мети та країни відрядження.
Правоохоронці розслідують законність поїздок депутата від забороненої ОПЗЖ за кордон
Джерело фото: Офіс Генпрокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

ДБР розслідує можливу фальсифікацію документів для виїзду за кордон народного депутата України IX скликання від забороненої партії ОПЗЖ, який є членом Комітету Верховної Ради з питань бюджету, – повідомляє Офіс Генпрокурора. За даними ЗМІ, мова йде про нардепа Віталія Борта.

За ініціативою Генерального прокурора наприкінці жовтня 2023 року було порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України на підставі матеріалів, які накопичило ДБР.

Розслідування встановило, що депутат, згідно з розпорядженням Голови Верховної Ради України, двічі вирушав до Угорщини: з 12 по 14 квітня та з 3 по 5 липня 2023 року.

Однак, після завершення термінів відрядження, він не повертався вчасно до України та відвідував країни, такі як Угорщина, Туреччина, Сполучені Штати Америки, Австрія, Німеччина, Італія та Франція у особистих справах.

У рамках кримінального провадження проводиться перевірка інформації про можливе внесення неправдивих відомостей щодо терміну, мети та країн відрядження у документацію народного депутата України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва