У Києві судили колаборанта, який займався репресіями під час окупації Херсону

21:15, 15 грудня 2023
Колаборант обійняв посаду начальника Херсонського слідчого ізолятора окупантів та сприяв незаконним правоохоронним органам.
У Києві судили колаборанта, який займався репресіями під час окупації Херсону
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Колишнього помічника начальника херсонської виправної колонії засудили до 14 років позбавлення волі та конфіскації майна за колабораційну діяльність, – повідомила Київська міська прокуратура.

Після публічного обвинувачення прокурорів Київської міської прокуратури чоловік, який працював у Північній виправній колонії № 90, був визнаний винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Суд виніс вирок - 14 років позбавлення волі та позбавлення права обіймати будь-які посади в органах державної влади на 10 років, а також конфіскацію всього належного майна.

В ході судового процесу прокурори переконали, що після захоплення Херсона засуджений порушив присягу працівника правоохоронного органу та вступив до незаконних правоохоронних органів на тимчасово окупованій території. Він обійняв посаду «начальника Херсонского следственного изолятора», виконуючи незаконні вказівки та розпорядження від представників країни-агресора, сприяючи таким чином легітимізації незаконних правоохоронних органів під час окупації. Також він організовував охорону осіб, що знаходилися в цій незаконно створеній установі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України