Стало відомо, скільки випадків коронавірусу «Pirola» зареєстровано в Україні у грудні

14:02, 30 грудня 2023
На сьогодні територією України циркулює 17 різновидів вірусу SARS-CoV-2 варіанту «Омікрон».
Стало відомо, скільки випадків коронавірусу «Pirola» зареєстровано в Україні у грудні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України в Україні повідомив, що за результатами секвенування лабораторно підтвердили минулого тижня три випадки нового варіанту коронавірусу під назвою «Пірола» (BA.2.86) у двох областях. Про це йдеться на офіційному сайті ЦГЗ.

«Три випадки субваріанту коронавірусу «Пірола» виявили минулого тижня. Два — у Вінницькій області та один — у Кропивницькому. Захворілі — жінки старші за 50 років», — заявив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Він нагадав, що на сьогодні територією України циркулює 17 різновидів вірусу SARS-CoV-2 варіанту «Омікрон», за ними ведеться епідеміологічне спостереження.

«У Кіровоградській області зафіксували перший випадок нового штаму вірусу SARS-CoV-2 ВА.2.86 (Pirola), що належить до варіанту Omicron. Вірус виділили від хворої жінки з міста Кропивницький», — повідомляє Кіровоградський ЦКПХ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України