Мінцифри відповідатиме за хмарні послуги, «еАкциз» і застосунок «Мрія» — рішення Уряду

19:41, 5 січня 2024
Відтепер Мінцифри відповідатиме за формування держполітики у сфері хмарних послуг, а Держспецзвʼязку буде регулятором комунікаційних послуг у цій галузі.
Мінцифри відповідатиме за хмарні послуги, «еАкциз» і застосунок «Мрія» — рішення Уряду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п’ятницю, 5 січня, Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка розширює повноваження Міністерства цифрової трансформації та Держспецзвʼязку. Про це повідомляє Мінцифри.

Відтепер Мінцифри відповідатиме за формування держполітики у сфері хмарних послуг. А Держспецзвʼязку буде регулятором комунікаційних послуг у цій галузі.

Крім того, Мінцифри відповідатиме за запровадження та функціонування еАкцизу та запуск і роботу освітнього застосунку Мрія.

Хмарні технології суттєво допомагають у цифровізації держустанов та захисті даних. Після початку повномасштабного вторгнення росіяни намагалися знищити українські архіви та канцелярії. Проте це не створило колапсу в державі, адже найважливіші дані — у хмарних сховищах.

еАкциз — це один з пріоритетних проектів Мінцифри на наступні роки. Запуск еАкцизу дасть змогу побудувати прозорий ринок тютюну та алкоголю й зупинити незаконний збут продукції. Так держава не втрачатиме кошти, а українці не купуватимуть контрафакт.

У розробці також революційний застосунок Мрія, який змінить освітній процес для дітей, батьків і вчителів. Мрія надасть зручний доступ до знань та дасть змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду