Як буде відбуватися розмитнення авто в Дії – у Мінцифри пояснили

21:45, 6 січня 2024
У Мінцифри переконані, що цифровізація зробить процес розмитнення прозорим та швидким.
Як буде відбуватися розмитнення авто в Дії – у Мінцифри пояснили
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Мінцифри переконані, що розмитнення автомобілів у Дії значно зменшить людський фактор у процесі розмитнення вживаних легкових авто.  А головне — повністю внеможливить будь-які корупційні схеми на митниці. Громадяни зможуть подавати електронну митну декларацію через застосунок Дія, бізнес — через портал Дія.

Законопроєкт пропонує створити Базу даних митної вартості легкових автомобілів. Базу сформує Мінцифра на основі даних митниці. У системі буде митна вартість нових авто, які проходили митне оформлення в Україні з 2007 року, із деталями: марка, модель, рік випуску, тип і обʼєм двигуна.

Загалом, весь процес розмитнення буде онлайн. Дія навіть допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інформацію про автівку за VIN-кодом, пояснили у Мінцифри.

В попередньому законопроєкті концепція будувалася на визначенні митних платежів виключно з технічних характеристик авто — без митної вартості. Тому попередню концепцію не підтримали нардепи.

Як розповідала «Судово-юридична газета», у Верховні Раді зареєстрували проєкт закону № 10380, щодо розмитнення автомобілів у Дії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України