На Закарпатті власник транспортних компаній організував схему виїзду ухилянтів за кордон

22:40, 15 січня 2024
Транспортні компанії зловмисника імітували міжнародні перевезення вантажів.
На Закарпатті власник транспортних компаній організував схему виїзду ухилянтів за кордон
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Управління СБ України в Закарпатській області повідомило, що заблокувало схему незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

Організатором нелегального «трафіку» виявився мешканець Тячівського району - власник кількох транспортних компаній, які імітували міжнародні перевезення вантажів.

«За гроші фігурант пропонував військовозобов’язаним виїхати з нашої держави на підставі внесення до бази даних «Шлях» неправдивих відомостей про те, що чоловіки є начебто перевізниками. Це було підставою для безперешкодного перетину держкордону в пунктах пропуску», - сказано у повідомленні.

У межах кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта та в його офісних приміщеннях. Серед іншого виявлено готівку в різній валюті на загальну суму понад пів мільйона у гривневому еквіваленті.

Організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва