Рада запровадила акцизний податок на нікотинові паучі

21:44, 20 січня 2024
Акциз на паучі принесе держбюджету додатково 300 млн грн на рік, запевняє Гетманцев.
Рада запровадила акцизний податок на нікотинові паучі
Джерело фото: Pasi Takkunen / Yle
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада прийняла в цілому Закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо приведення деяких норм у відповідність із Законом України «Про Митний тариф України» та іншими законами України (реєстр. № 10321-1).

Як пояснив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, основною метою закону є приведення кодів згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності, наведених у Податковому кодексі України, у відповідність до вимог нової версії 2022 року кодів УКТ ЗЕД, затвердженої Законом України від 19 жовтня 2022 року  «Про Митний тариф України», приведення термінології у відповідність із Законом України від 3 грудня 2020 року «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я», а також уточнення окремих положень адміністрування податків і зборів задля повноцінного застосування норм права.

«Між іншим, законопроєкт передбачає впровадження акцизного податку на тютюнові вироби — нікотинові паучі.  Це додатково плюс 300 млн грн в бюджет на рік», - написав Гетманцев.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду