Збиткова реконструкція гімназії у Києві: повідомлено про підозру керівнику комунального підприємства

21:44, 2 лютого 2024
Керівнику комунального підприємства повідомлено про підозру у збитках на майже 14 млн гривень при реконструкції гімназії.
Збиткова реконструкція гімназії у Києві: повідомлено про підозру керівнику комунального підприємства
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голосіївська окружна прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження щодо реконструкції столичної гімназії, під час якої зафіксовано майже 14 мільйонів гривень збитків. Виконуючому обов’язки директора одного з комунальних підприємств Голосіївського району було повідомлено про підозру у скоєнні службової недбалості, що призвела до серйозних наслідків (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України). Про це повідомила Київська міська прокуратура.

За даними слідства, між комунальним підприємством та підрядною організацією був укладений договір на проведення будівельних робіт з реконструкції гімназії. Проте, акти приймання виконаних робіт, укладені між КП та підрядником, містили неправдиві відомості щодо реального обсягу виконаних будівельних робіт.

Результати будівельно-технічної експертизи вказують на те, що різниця між вартістю реально виконаних робіт та заявленою сумою в документації становить приблизно 14 мільйонів гривень.

Наразі слідство триває,  встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього правопорушення. Звинувачений може очікувати серйозних юридичних наслідків, включаючи можливість позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва