САП спрямувало до суду обвинувачення нардепа Маріковського у недостовірному декларуванні криптовалюти

16:44, 1 березня 2024
САП заявило, що народного депутата Олександра Маріковського обвинувачують в умисному внесенні завідомо недостовірних відомостей до декларації.
САП спрямувало до суду обвинувачення нардепа Маріковського у недостовірному декларуванні криптовалюти
Джерело фото: Слуга народу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п’ятницю, 1 березня, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно чинного народного депутата, обвинуваченого в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації. Про це повідомила пресслужба САП.

У відомстві зазначають, що у 2020 році депутат задекларував криптовалюту вартістю 24,6 млн грн, що належала йому начебто ще з 2019 року. Проте у межах досудового розслідування, яке було розпочато за матеріалами НАЗК, встановлено, що криптовалютний гаманець, який зазначив у себе в декларації депутат, насправді ніколи йому не належав – усі транзакції з придбання віртуальної валюти здійснювались громадянами іншої держави, які жодним чином не були пов’язані з депутатом.

Дії указаного нардепа кваліфіковані за ч. 2 ст. 366-2 КК України.

У САП не називають прізвище нардепа, але, за даними ЗМІ, мова йде про Олександра Маріковського. Зазначимо, що у декларації Олександра Маріковського за 2020 рік вказано, що він має криптовалюту Біткоїн у кількості 32.

Раніше ми писали, що народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Маріковський заявляв, що інформація про підозру стала для нього «повним шоком».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва