Україна та Угорщина погодили відкриття нового пункту пропуску на кордоні

19:58, 8 квітня 2024
Зараз з Угорщиною діє 5 автомобільних пунктів пропуску.
Україна та Угорщина погодили відкриття нового пункту пропуску на кордоні
Джерело фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» для легкового транспорту та можливість руху порожніх вантажівок масою понад 7,5 тон на пункті пропуску «Лужанка – Берегшурань».

Документ підписали Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Посол Угорщини в Україні Хеізера Антала.

За словами Олександра Кубракова, підписані зміни до Угоди з Угорщиною дозволяють розпочати планування проєктних та інфраструктурих робіт для запуску нового пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» та забезпечення руху порожніх вантажівок на «Лужанці».

Також, зазначив посадовець, розглядається можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску «Дийда – Берегдароц», щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону.

«Паралельно з цим працюємо, щоб розпочати предметні перемовини щодо запровадження спільного митного та прикордонного контролю з Угорщиною. Це дозволить нам пришвидшити контрольні процедури та зменшити час на перетин кордону», – наголосив він.  

Після підписання змін до Угоди проєкт має бути ратифікований.

Раніше ми писали, що новий пункт пропуску «Велика Паладь» працюватиме для легкових автомобілів. Ключова мета запуску цього пункту пропуску – зменшення навантаження на інші пункти пропуску, які перетинає транспорт з вантажем.

Підписуйтесь

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва