В Україні не фіксували несприятливих подій після щеплення вакциною AstraZeneca і Pfizer

16:06, 8 травня 2024
Україна так само, як і будь-яка країна ЄС, моніторить всі несприятливі події після імунізації.
В Україні не фіксували несприятливих подій після щеплення вакциною AstraZeneca і Pfizer
Джерело фото: Центр громадського здоров’я
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство охорони здоровʼя не фіксувало несприятливих подій після щеплення як вакциною AstraZeneca, так і вакциною Pfizer. Про під час телемарафону повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Стосовно реєстрації несприятливих подій після імунізації, то ми так само, як і будь-яка країна ЄС, моніторимо всі несприятливі події після імунізації. Це від почервоніння місця введення до підвищення температури або до потенційних якихось інших наслідків. Станом на сьогодні ми не зареєстрували будь-яких випадків, пов'язаних із застосуванням як вакцини AstraZeneca, так і вакцини Pfizer», - сказав він.

Водночас, пояснив Кузін, в інструкціях до застосування вакцин вказується, що з «невеликими рівнями ймовірності, один на мільйон, один на десять мільйонів», можуть фіксуватися важкі анафілактичні реакції у тих чи інших пацієнтів.

«Цей відсоток вкрай низький і для застосування вакцини припустимий. Але разом із тим саме для цього і на кожному пункті вакцинації облаштовується спеціальна аптечка, фахівці проходять навчання з надання домедичної допомоги. Але в Україні таких випадків не зареєстровано», - сказав він.

Як повідомлялася, фармацевтична компанія AstraZeneca визнала в суді, що її вакцина проти COVID-19 може викликати в окремих випадках побічні ефекти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду