Українці в селах матимуть зв’язок та 4G-інтернет: Рада прийняла за основу законопроект

20:56, 4 червня 2024
Рада прийняла за основу законопроект щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури.
Українці в селах матимуть зв’язок та 4G-інтернет: Рада прийняла за основу законопроект
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №9549 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури.

Законопроект має на меті полегшити отримання постачальниками електронних комунікаційних послуг прав на користування земельними ділянками для розгортання та експлуатації електронних мереж.

Спрощена процедура надання прав на земельні ділянки має сприяти розвитку та покращенню покриття населення України мережами зв’язку четвертого покоління (4G) та мобільним високошвидкісним Інтернетом. Очікується, що ці зміни сприятимуть покриттю національних та міжнародних автошляхів, сільської місцевості, а також залізничних шляхів мережами 4G.

В результаті реалізації цього закону планується покриття додаткових 1600 км автошляхів мережами 4G, що дозволить забезпечити або покращити доступ до мереж для понад 100 тисяч абонентів у віддалених регіонах. Також передбачається покриття мобільним зв’язком 1500 населених пунктів у сільській місцевості, де наразі відсутній мобільний зв’язок, і де проживають 600 тисяч осіб.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду