Заволодіння понад 16 млн гривень на закупівлях для МВС: підозрюють трьох осіб

21:31, 17 червня 2024
Серед підозрюваних колишній керівник Державної установи «Центр обслуговування підрозділів МВС України».
Заволодіння понад 16 млн гривень на закупівлях для МВС: підозрюють трьох осіб
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Національним антикорупційним бюро України повідомили про підозру трьом особам у справі про заволодіння понад 16 мільйонами гривень у 2020 році. За версією слідства, колишній керівник Державної установи «Центр обслуговування підрозділів МВС України», а також ще двоє осіб вступили у змову з метою заволодіння державними коштами.

Згідно з інформацією від САП, у 2020 році керівник установи спільно з представниками приватної компанії уклали договори на поставку комп’ютерного обладнання. Схема передбачала, що приватна компанія закуповувала обладнання у офіційного дилера та перепродавала його державній установі за значно завищеними цінами.

Для відображення видимості конкуренції укладалися фіктивні переговорні процедури з участю пов’язаних юридичних осіб. Дії підозрюваних кваліфікуються за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Наразі директора приватної компанії затримано, а Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі трьох мільйонів гривень.

Згідно з Конституцією України, кожна особа вважається невинуватою до вини, встановленої законним шляхом судом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду