Судитимуть правоохоронця з Львівщини, який за $5 тисяч переправляв чоловіків через кордон під виглядом водіїв

19:21, 21 червня 2024
ДБР завершило досудове розслідування правоохоронця з Львівщини, який організував канал незаконного переправлення через кордон чоловіків призовного віку.
Судитимуть правоохоронця з Львівщини, який за $5 тисяч переправляв чоловіків через кордон під виглядом водіїв
Джерело фото: dbr.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо правоохоронця з Львівщини, який організував канал незаконного переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Згідно з інформацією, фігурант, який працював у правоохоронному органі з 2022 року, використовував своє підприємство, що мав ліцензію на міжнародні перевезення вантажів, для організації переправлення «ухилянтів». Він реєстрував осіб у системі «Шлях» як водіїв свого підприємства та забезпечував їм «законний» в’їзд до країн Євросоюзу за високу вартість, починаючи від 5 тисяч доларів США.

Слідство встановило, що з березня по серпень 2023 року щонайменше п’ятеро «водіїв» підприємства, які мали доставити гуманітарну допомогу в Україну, виїхали до Європи та не повернулися. За фактами надання до митниці неправдивих документів складено протокол про порушення митних правил.

Правоохоронця обвинувачують у вчиненні злочину згідно з частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до 7 років позбавлення волі. За клопотанням ДБР суд призначив фігуранту запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Процесуальне керівництво веде Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону. Підозрюваного також відсторонили від займаної посади та перевели в розпорядження начальника правоохоронного органу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва