Де і як українці можуть отримати безоплатну психологічну підтримку: подробиці

07:18, 2 липня 2024
865 медзакладів готові надавати психологічну підтримку українцям.
Де і як українці можуть отримати безоплатну психологічну підтримку: подробиці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє, що усі українці, хто потребує психологічної підтримки, можуть звернутися до свого сімейного лікаря або іншого медичного працівника у рамках первинної медичної допомоги. Зараз такі послуги доступні в 865 медичних закладах по всій країні.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко наголосив, що це важливий крок у забезпеченні доступу до психологічної допомоги для всіх громадян. "Кожен може звернутися до свого сімейного лікаря з будь-якими питаннями щодо психічного здоров'я, від стресу до депресії або тривоги. Сімейні лікарі є першими, хто може допомогти оцінити стан пацієнта і, за необхідності, направити до спеціалізованих фахівців", – зазначив міністр.

За останній рік понад 114 тисяч пацієнтів, серед них понад 18 тисяч дітей, скористалися цими послугами. Програма медичних гарантій включила психологічну допомогу у пакет послуг для першинної ланки медичної допомоги з листопада 2022 року.

Для зручності громадян Національна служба здоров'я України підготувала інтерактивну мапу, де можна знайти медичні заклади, що надають ці послуги. Також оператори "гарячої лінії" НСЗУ готові допомогти у пошуку необхідного лікаря за номером 16-77.

Для підвищення кваліфікації медичних працівників у галузі психічного здоров'я був розроблений онлайн-курс "Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги", який успішно пройшли понад 70 тисяч фахівців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси