На Закарпатті чоловік намагався перевезти за кордон у ніші мікроавтобусу двох військовозобов’язаних і 20 тисяч пачок цигарок, фото

15:07, 2 липня 2024
Ухилянти, які мали намір незаконно потрапити за кордон, заплатили 30 тисяч доларів.
На Закарпатті чоловік намагався перевезти за кордон у ніші мікроавтобусу двох військовозобов’язаних і 20 тисяч пачок цигарок, фото
Фото: ДПСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Закарпатті прикордонники викрили 41-річного чоловіка на спробі незаконного підробітку одразу на двох видах протиправної діяльності – перевезенні цигарок та військовозобов’язаних за кордон. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Зазначається, що жителя села Дюла обладнав свій мікроавтобус марки «Мерседес Спринтер» нішею, а під обшивку вантажного відсіку спакував майже 20 тисяч пачок сигарет (39 ящиків).

Далі він підшукав двох чоловіків, які мали намір незаконно потрапити за кордон, пообіцяв одному з них за 10 іншому за 20 тисяч доларів безперешкодний перетин держрубежу та помістив їх у обладнану нішу. А близько першої години ночі вирушив на реалізацію свого «бізнес-проєкту».

«Задум ділка зруйнував прикордонний наряд від відділення інспекторів прикордонної служби «Хижа». О пів на другу ночі авто закарпатця на одному із контрольних постів. Під час перевірки військовослужбовці виявили у сховку двох чоловіків – 30-річного черкащанина та 23-річного киянина, які зізнались у своїх намірах незаконно покинути територію України. У ході подальшої перевірки транспортного засобу із залученням оперативників загону, прикордонники виявили також і сховок з тютюновими виробами без марок акцизного збору», — зазначили в ДПСУ.

Тож своїми діями закарпатець вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та 204 ККУ (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), по даному факти прикордонники повідомили співробітників поліції.

Фото: ДПСУ

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси