Уряд виділить 5,7 млрд гривень на житлові компенсації для майже 2500 ветеранів та їхніх сімей

20:13, 2 липня 2024
Майже 2,5 тисячі ветеранів отримають компенсацію на житло у 2024 році.
Уряд виділить 5,7 млрд гривень на житлові компенсації для майже 2500 ветеранів та їхніх сімей
Джерело фото: ArmyInform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство у справах ветеранів України повідомило про розподіл субвенцій на виплату грошової компенсації для придбання житла за трьома бюджетними програмами на суму 5,7 мільярдів гривень, передбачених на 2024 рік. Кабінет Міністрів України затвердив цей розподіл, що дозволить майже 2500 осіб отримати грошову компенсацію за житло цього року. Про це повідомив в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун після засідання Уряду.

Компенсації на придбання житла отримають:

  • Особи з інвалідністю внаслідок війни I - II групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць.
  • Особи з інвалідністю внаслідок війни I - II групи, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також члени сімей загиблих (померлих) таких ветеранів.
  • Внутрішньо переміщені особи, які брали участь в АТО/ООС і визнані учасниками бойових дій чи особами з інвалідністю внаслідок війни III групи.

«Мінветеранів зібрав від областей зведену інформацію про потребу на виплату грошової компенсації на придбання житла. Найближчим часом місцеві розпорядники коштів вже перераховуватимуть згідно з помісячним розписом грошову компенсацію на спеціальні рахунки одержувачів, які відкриті в Ощадбанку. Після отримання коштів ветерани та члени сімей загиблих самостійно обирають житло, яке бажають придбати. Таке житло може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному — за умови, що воно обов’язково введено в експлуатацію», – зазначив Олександр Порхун.

Очільник Мінветеранів підкреслив, що завдяки спільній роботі з Офісом Президента України, Урядом, Міністерством фінансів вдалося передбачити у Законі України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» видатки в обсязі 5,7 млрд гривень на виплату грошової компенсації за житло. Це дозволить забезпечити житлом майже 2500 осіб, які перебувають у черзі.

У 2023 році було розподілено 5,9 млрд грн на компенсацію понад 2,6 тис. ветеранам війни та членам їхніх сімей. Вже 2155 з них придбали житло.

«Житлове питання — одне з ключових, яке ветеранська спільноти підіймає під час спілкування. Тому Мінветеранів робить все, щоб проблема забезпечення житлом наших ветеранів, ветеранок та членів сімей загиблих була вирішена, і за таких темпів державної підтримки ми зможемо це зробити. Дякую Уряду за підтримку! В планах - затвердження державної програми, яка передбачатиме грошову компенсацію, відшкодування за оренду та пільгове іпотечне кредитування», – наголосив Олександр Порхун.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» Мінветеранів передбачено загальнодержавні видатки за бюджетними програмами:

  • 1511040 в обсязі 2 997 556,8 тис. грн;
  • 1511050 в обсязі 2 352 737,5 тис. грн;
  • 1511060 в обсязі 399 486,5 тис. грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси