Поступок територіями не буде: в Офісі Президента відповіли на план Трампа щодо України

11:29, 3 липня 2024
Андрій Єрмак зазначив, що Україна не готова йти на територіальні поступки росії заради припинення війни, але дослухається до порад світу.
Поступок територіями не буде: в Офісі Президента відповіли на план Трампа щодо України
Фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що країна не готова йти на компроміси з рф щодо територіальних поступок заради припинення війни, хоча й прислухається до порад, як досягти «справедливого миру». Про це він сказав у Вашингтоні напередодні саміту НАТО, передає Reuters.

«Але ми (не) готові йти на компроміс заради дуже важливих речей і цінностей... незалежності, свободи, демократії, територіальної цілісності, суверенітету», - сказав Єрмак.

Відповідаючи на запитання, як Україна оцінює заяви кандидата у президента США Дональда Трампа щодо припинення війни, Єрмак сказав: «Чесна відповідь: Я не знаю. Побачимо».

Також він зазначив, що Україна лобіюватиме нову адміністрацію США, щоб та продовжувала надавати їй підтримку, додавши, що Україна отримала двопартійну підтримку у Вашингтоні.

«Це буде... рішення американського народу. Ми будемо поважати цей вибір», - сказав Єрмак про президентські вибори у США.

Раніше видання Politico повідомляло, що Трамп може пообіцяти путіну збереження за рф окупованих територій України та гарантувати нерозширення НАТО на схід.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Климпуш-Цинцадзе
    Іванна Климпуш-Цинцадзе
    голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу
  • Маргарита Цховребова
    Маргарита Цховребова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ольга Собина
    Ольга Собина
    суддя Сумського апеляційного суду