У Дніпрі затримали шахраїв, які викрадали гроші з банківських рахунків загиблих воїнів ЗСУ

20:58, 9 липня 2024
Шахраї викрадали особисті гаджети та банківські картки загиблих військовослужбовців ЗСУ.
У Дніпрі затримали шахраїв, які викрадали гроші з банківських рахунків загиблих воїнів ЗСУ
Джерело фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Співробітники СБУ та Нацполіції оголосили про успішну операцію, спрямовану на затримання членів злочинного угруповання, які викрали майже 1,5 мільйона гривень з банківських рахунків загиблих військовослужбовців Збройних Сил України.

За даними слідства, зловмисники використовували схему, що включала викрадення особистих речей, зокрема платіжних карток та мобільних телефонів, загиблих воїнів, які були направлені на судово-медичну експертизу до Дніпра. Через отримані гаджети злочинці отримували доступ до банківських додатків і вчиняли перекази коштів на свої рахунки, а також оформлювали онлайн-кредити, які обготівковували в найближчих банкоматах.

Учасниками кримінальної групи були працівник бюро судмедекспертизи, який зламував доступ до особистих речей загиблих, ІТ-фахівець, що забезпечував технічну підтримку схеми, та рецидивіст із судимістю. В ході обшуків у місцях проживання затриманих правоохоронці вилучили мобільні телефони, сім-карти та банківські картки, а також особисті речі загиблих військовослужбовців.

Всі п'ятеро фігурантів вже перебувають під вартою. Їм інкримінуються статті Кримінального кодексу України, зокрема шахрайство у великих розмірах, крадіжка, несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, підроблення документів та їх збут чи використання. За цими злочинами зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду