40 000 грн хабаря за сертифікат: на Сумщині судитимуть головного інспектора управління ДІАМ

07:00, 16 липня 2024
​Посадовець вимагав 40 тис. грн за безперешкодне отримання сертифіката при прийнятті в експлуатацію після проведеного капітального ремонту водонапірної башти та артезіанської свердловини.
40 000 грн хабаря за сертифікат: на Сумщині судитимуть головного інспектора управління ДІАМ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Сумщині затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного інспектора Управління Державної інспекції архітектури та містобудування в Сумській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Як повідомила Сумська обласна прокуратура, вказаний службовець вимагав від посадовців селищної ради 40 тис. грн за безперешкодне отримання сертифіката при прийнятті в експлуатацію після проведеного капітального ремонту водонапірної башти та артезіанської свердловини в одному з населених пунктів Шосткинського району.

​Головний інспектор отримав 20 тис. грн авансу, після чого склав позитивний висновок, необхідний для отримання сертифіката. Після передачі решти від обумовленої суми 22 березня головного інспектора було затримано.

​За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під 212 тис. грн застави.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Василяка
    Дмитро Василяка
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду