24 установи у 20 країнах: МЗС розширило доступ до консульських послуг за кордоном

19:04, 15 липня 2024
Доступ до Державного реєстру актів цивільного стану наразі мають 48 установ у 31 країні світу.
24 установи у 20 країнах: МЗС розширило доступ до консульських послуг за кордоном
Фото: armyinform.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство закордонних справ України повідомило, що з 15 липня суттєво розширило доступ до консульських послуг за кордоном: додалися 24 установи у 20 країнах. Про це поінформували у пресслужбі МЗС.

Громадяни України зможуть отримати повторні свідоцтва про народження, смерть, зміну імені, шлюб та розірвання шлюбу, а також витяги з Реєстру про проведену реєстрацію акту безпосередньо за кордоном.

Доступ до Державного реєстру актів цивільного стану наразі мають 48 установ у 31 країні світу. Це посольства України в Австрії, Алжирі, Бельгії, Великій Британії, Вірменії, Іспанії, Марокко, Молдові, Нідерландах, Норвегії, ОАЕ, Румунії, Таджикистані, Туркменістані, Угорщині, Фінляндії, Франції, Хорватії, Швеції, а також консульства в Единбурзі, Бельці, Дубаї, Ніредьгазі, та Брно.

Для українців, які перебувають за кордоном, це зменшує час та витрати на отримання необхідних документів та робить послуги більш доступними та зручними.

«МЗС України продовжує роботу над тим, щоби зробити консульські послуги ще доступнішими. До першої половини наступного року планується підключити до Реєстру усі закордонні дипломатичні установи», - додали у МЗС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва