Підпалив релейну шафу Укрзалізниці: у Києві затримала диверсанта рф

22:00, 22 липня 2024
Щоб виконати вороже завдання, фігурант спочатку погодив «ціль на підпал» із куратором, а потім вилив на технологічне обладнання Укрзалізниці легкозаймисту суміш та підпалив її.
Підпалив релейну шафу Укрзалізниці: у Києві затримала диверсанта рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці затримали диверсанта, який за завданням розвідки рф готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці у Києві. Основними цілями ворога були релейні шафи вздовж магістральних залізничних ліній на території столиці.

Як повідомила Служба безпеки України, для вчинення диверсій окупанти залучили місцевого жителя, який шукав швидкого заробітку в Телеграм-каналах, і таким чином потрапив «до уваги» агресора.

«Щоб виконати вороже завдання, фігурант спочатку погодив «ціль на підпал» із куратором, а потім вилив на технологічне обладнання Укрзалізниці легкозаймисту суміш та підпалив її.

Потім диверсант відзняв загоряння шафи на камеру телефону, щоб «прозвітувати» спецслужбі країни-агресора», - повідомили у СБУ.

У спецслужбі зазначили, що підривну діяльність ворожого диверсанта задокументували і затримали його «по гарячих слідах» у результаті спецоперації у Києві.

За наявними даними, зловмисник мав підготувати ще декілька підпалів на ключових об’єктах Укрзалізниці.

У такий спосіб ворог сподівався зашкодити логістиці Сил оборони.

Затриманому вже повідомили про підозру. Наразі диверсант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Боровков
    Дмитро Боровков
    заступник голови Залізничного районного суду м. Львова