6 тисяч доларів за гідрокостюм і ласти: на Вінниччині судитимуть чоловіків, які намагались переправити військовозобо’язаного до Молдови

15:59, 27 липня 2024
Зловмисники мали намір незаконно переправити чоловіка через річку Дністер на територію Молдови.
6 тисяч доларів за гідрокостюм і ласти: на Вінниччині судитимуть чоловіків, які намагались переправити військовозобо’язаного до Молдови
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Судитимуть чотирьох жителей Вінниччини, які сприяли нелегальній втечі війсковозобов’язаного за кордон. Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Так, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 4-х жителів Вінниччини за обвинуваченням в організації та сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

Встановлено, що правопорушники за 6 тисяч доларів зобов’язувалися сприяти незаконному перетину через державний кордон жителю Вінницького району.

Зазначається, що зловмисники повідомили військовозобов’язаному заздалегідь розроблений маршрут, умови та порядок дій під час переправлення через держкордон, а також для цих цілей приготували гідрокостюм та ласти.

Реалізовуючи свій злочинний намір вони з Вінниці, з пересадкою неподалік Тульчинського району, автомобілями привезли військовозобов’язаного у місто Ямпіль. Там вони мали намір  незаконно переправити чоловіка через річку Дністер на територію Республіки Молдова.

Затримали 2-х чоловіків під час руху в напрямку державного кордону України з Республікою Молдова.

Під час досудового розслідування за результатами проведених негласних слідчих дій ще двом правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду