Пошкоджений російською атакою корпус «Охматдиту» планують відновити до зими, — МОЗ

19:54, 29 липня 2024
Збитки ушкоджень оцінюють у понад 800 мільйонів гривень.
Пошкоджений російською атакою корпус «Охматдиту» планують відновити до зими, — МОЗ
Фото: vechirniy.kyiv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пошкоджений російською ракетною атакою корпус дитячої лікарні «Охматдит» планують відновити до зими. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Збитки ушкоджень оцінюють у понад 800 мільйонів гривень. З них 400 мільйонів гривень треба на заміну обладнання. Суму покриє американський приватний сімейний фонд, що працює над підвищенням громадської безпеки та пом’якшенням конфліктів. Решту суми — це понад один мільярд гривень —зібрали благодійники.

Зазначається, що «Охматдит» вже провів прозорий конкурс та обрав підрядника на відбудову. Планується, що перша черга робіт (ремонт приміщень, заміна вікон та дверей) завершиться вже в середині вересня. Наступний етап — відновлення фасаду будівлі — триватиме ще до півтора місяця.

«Надання медичних послуг тут вже  відновлено, завершення відновних робіт дозволить вийти на проектні потужності», — зазначили в МОЗ.

На місці зруйнованих будівель побудують новий корпус. Там планують розвинути високотехнологічні напрями – дитяча урологія та гастроентерологія. Також організують травма-центр для дітей, розширять центр радіології і створять перинатальний центр.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Теремецька
    Наталія Теремецька
    суддя Славутицького міського суду Київської області
  • Владлена Усата
    Владлена Усата
    суддя Господарського суду Харківської області