Вільнюс виставив на аукціон культові тролейбуси минулого століття

16:10, 2 серпня 2024
Вільнюс виставляє на аукціон легендарні тролейбуси Škoda 14Tr, стартова ціна від 1 459 євро.
Вільнюс виставив на аукціон культові тролейбуси минулого століття
Джерело фото: LRT
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вільнюський громадський транспорт оголосив про продаж на аукціоні 16 тролейбусів моделі Škoda 14Tr, деякі з яких працювали на вулицях міста понад 30 років. За повідомленням LRT, з серпня на вулиці Вільнюса виїдуть 20 нових тролейбусів, а всі старі транспортні засоби планується замінити до 2026 року.

Тролейбуси Škoda 14Tr, побудовані в період з 1984 по 2004 рік, мають стартову ціну від 1 459 євро. Вони проїхали понад 1,2 мільйона кілометрів, обслуговуючи пасажирів протягом багатьох років.

Ауреліюс Болдіновас, технічний директор VVT, підкреслив, що покупці зобов'язані відповідально використовувати придбані транспортні засоби. Він зазначив: «Є випадки, коли придбані транспортні засоби кидають напризволяще – вони або їхні частини опиняються в лісах, забруднюючи навколишнє середовище і створюючи додатковий клопіт для держави, яка повинна забезпечити їхню належну утилізацію».

Переможці тендеру повинні будуть самостійно транспортувати тролейбуси до потрібного місця, а невикуплені транспортні засоби будуть відправлені на металобрухт. У VVT переконані, що старі тролейбуси можна використовувати для різноманітних цілей, таких як кафе, продуктові кіоски, мистецькі інсталяції та інші.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Алла Ярош
    Алла Ярош
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Ірина Колеснікова
    Ірина Колеснікова
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Наталія Височанська
    Наталія Височанська
    суддя Чернівецького апеляційного суду