Як не стати жертвою фішингових атак через електронну пошту

18:58, 10 серпня 2024
Шахраї можуть використовувати електронні адреси, які дуже схожі на справжні.
Як не стати жертвою фішингових атак через електронну пошту
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Міністерстві юстиції пояснили, як не стати жертвою фішингових атак через електронну пошту.

Шахраї можуть надсилати електронні листи від імені державних, міжнародних, банківських та інших установ, а також від імені ваших колег і друзів. Головна мета розсилки таких листів – отримати конфіденційну інформацію.

У Мінюсті зазначають, що треба бути надзвичайно обережними, коли відкриваєте електронні листи. Потрібно звертати увагу на такі пункти:

- електронна адреса відправника. Шахраї можуть використовувати адреси, які дуже схожі на справжні. Різниця може бути лише в кількох символах. Уважно треба перевіряти адреси.

- мова та стиль повідомлення. Фішингові листи часто містять помилки, незвичний стиль, картинки з поганою якістю або прохання про надання конфіденційної інформації. 

- посилання та вкладення. Не натискайте на підозрілі посилання та не відкривайте вкладені файли, які можуть містити шкідливі програми.

"Завжди будьте обережні, щоб не стати жертвою шахраїв. Якщо маєте сумніви щодо листа – краще перевірте ще раз або звʼяжіться з відправником безпосередньо, якщо є така можливість", - наголоси у відомстві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва