Міноборони затвердило Концепцію військово-патріотичного виховання: що вона передбачає

14:28, 22 серпня 2024
У Міноборони зазначили, що це перший крок у створенні сучасної системи мотивації військовослужбовців та потенційних рекрутів.
Міноборони затвердило Концепцію військово-патріотичного виховання: що вона передбачає
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство оборони впровадило нову концепцію військово-патріотичного виховання, яка має на меті підвищення мотивації у військових і потенційних рекрутів.

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова зазначила, що затвердження концепції - це лише перший крок у створення сучасної та ефективної системи військово-патріотичного виховання. На її базі планують створити низку нормативних документів, в тому числі і відповідну стратегію.

Вона додала, що військово-патріотичне виховання має суттєво вплинути на мотивацію військовослужбовців та тих, хто розглядає можливість долучитися до війська.

"Окрім того, реалізація концепції допоможе створити відповідну соціально-культурну інфраструктуру. Ми не маємо використовувати застарілі підходи. Навпаки, наш орієнтир - прогресивний досвід і створення дійсно робочої системи військово-патріотичного виховання", - наголосила Калмикова.

У Міноборони зазначили, що Міністерство відповідає за організацію програм військово-патріотичного виховання та здійснює контроль за їх виконанням органами військового управління. Водночас військово-патріотичне виховання особового складу ЗСУ здійснює Генштаб.

"На нього покладається планування та організація занять з національно-патріотичної підготовки та заходів військово-патріотичного виховання, а також залучення особового складу до їх проведення, в тому числі з метою підвищення престижу військової служби", - пояснили у відомстві. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Єгор Краснов
    Єгор Краснов
    член Ради суддів України, суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Олександр Трембач
    Олександр Трембач
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Наталія Безименна
    Наталія Безименна
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Богдана Гедз
    Богдана Гедз
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Сергій Каракашьян
    Сергій Каракашьян
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва