Лубінець взяв на контроль справу військового медика, який оголосив голодування в одеській психіатричній лікарні

19:24, 23 серпня 2024
Уповноважений з прав людини втрутився в ситуацію з голодуванням військового медика через умови утримання в одеській психіатричній лікарні.
Лубінець взяв на контроль справу військового медика, який оголосив голодування в одеській психіатричній лікарні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець контролюватиме ситуацію з бойовим медиком 35-ї бригади морської піхоти Петром Коноплею, який оголосив голодування через незадовільні умови перебування в Одеській обласній психіатричній лікарні №2.

Лубінець повідомив, що після виявлення тривожного відео працівниками офісу, Представник Уповноваженого в Одеській області Марія Попова та співробітники регіонального представництва провели перевірку умов перебування пацієнтів, зокрема військових, у цій лікарні. Перевірка підтвердила, що умови утримання є абсолютно незадовільними та не відповідають стандартам.

З'ясувалося, що заклад знаходиться на завершальному етапі реорганізації і буде приєднаний до КНП «Одеський обласний центр психічного здоров’я». Через виявлені порушення, були негайно направлені рекомендаційні листи до органів влади з вимогою вжити необхідних заходів для їх усунення.

Омбудсмен також зазначив, що на основі інформації від обласної військової адміністрації та Департаменту охорони здоров’я будуть прийняті управлінські рішення. Розглядається можливість притягнення до адміністративної відповідальності осіб, відповідальних за харчування, та переукладення договорів з новими постачальниками.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Крук
    Євген Крук
    суддя Вищого антикорупційного суду
  • Сергій Марцинкевич
    Сергій Марцинкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Наталія Яценко
    Наталія Яценко
    суддя Оболонського районного суду міста Києва
  • Михайло Мацунич
    Михайло Мацунич
    суддя Закарпатського апеляційного суду