В Україні створять електронний реєстр закладів культури — розпочнуть із Вінницької та Київської областей

15:27, 1 вересня 2024
Це дозволить отримати верифіковану інформацію про всі заклади культури та заклади освіти у сфері культури, що суттєво спростить процес їх обліку.
В Україні створять електронний реєстр закладів культури — розпочнуть із Вінницької та Київської областей
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів схвалив постанову «Про реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження Реєстру базової мережі закладів культури у Вінницькій та Київській областях», розроблену Міністерством культури та інформаційної політики України.

Міністерство культури і науки зазначає, що запровадження системи дозволить державі отримати верифіковану інформацію про всі заклади культури та заклади освіти у сфері культури, що суттєво спростить процес їх обліку. Така база даних також підвищить прозорість і ефективність управління сферою культури, а доступ до актуальної інформації стане значно швидшим і зручнішим.

«МКІП активно працює над цифровізацією всіх процесів у сфері культури. Створивши такий реєстр, ми зможемо покращити координацію та управління культурною сферою на всіх рівнях, а також збільшити прозорість та доступність інформації про культурні заклади», – сказав т. в. о. мністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Координаторами експериментального проєкту є МКІП та Держкіно, учасниками: МКІП, Держкіно, Держмистецтв, а також Вінницька та Київська обласні державні адміністрації (військові адміністрації), місцеві ради та їх виконавчі органи, військові адміністрації населених пунктів у Вінницькій та Київській областях і заклади культури та заклади освіти сфери культури, що належать до сфери їх управління.

Фінансування робіт зі створення Реєстру буде здійснено коштом міжнародної технічної допомоги. Його функціонування забезпечать працівники Держмистецтв, а технічне адміністрування МКІП.

Постанова:

  • визначає порядок реалізації експериментального проєкту щодо запровадження Реєстру базової мережі закладів культури;
  • врегульовує питання функціонування та електронної інформаційної взаємодії Реєстру з іншими інформаційними ресурсами; визначає функції держателя, адміністратора, технічного адміністратора Реєстру, а також перелік користувачів Реєстру та їх функції;
  • фіксує процедури: створення запису про новий заклад культури, внесення записів щодо реорганізації/ліквідації закладу, та перелік інформації, що вноситься до Реєстру під час цього, процедуру редагування даних про заклад та інші.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду