Арештований алкоголь російського магната Таріко виставили на аукціон

16:35, 16 вересня 2024
На аукціон виставили арештований алкоголь російського магната, виявлений на складі під Львовом.
Арештований алкоголь російського магната Таріко виставили на аукціон
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Арештований алкоголь, що належить російському горілчаному магнату та власнику холдингу «Русский стандарт» Рустаму Таріко, виставлено на аукціони через систему «Прозорро». Про це повідомило Агентство з розшуку та менеджменту активів, пише Еспресо.

На продаж виставили три лоти алкогольної продукції з Польщі та Італії на загальну суму понад 14 мільйонів гривень. Найбільший лот, зі стартовою ціною 9,6 мільйона гривень, складається з 163 268 пляшок настоянок Żubrówka та «Soplica». Другий лот включає 76 140 пляшок горілки Żubrówka, вартістю 3,97 мільйона гривень. Третій лот — це 14 646 пляшок вина «Sincero Fragolino Rosato» та «Sincero Fragolino Roso», які оцінено у 684 тисячі гривень.

Алкоголь, що знаходиться на складі у Солонці поблизу Львова, був виявлений у 2022 році. Товар належав дистриб’ютору «Руст Україна», власником якого є Рустам Таріко, що має подвійне громадянство — італійське та російське.

Компанія «Руст Україна», зареєстрована у Києві в 2009 році, постачала алкоголь не лише на внутрішній ринок, а й на тимчасово окуповані території. Згідно з судовими рішеннями, активи компанії були арештовані та передані в управління АРМА.

Таріко є бенефіціаром кількох підприємств, що виробляють алкоголь у Польщі та росії, серед яких відомі бренди «Русский Стандарт» та «Парламент». До 2014 року його банк «Русский Стандарт» мав відділення в Україні, але згодом їх перейменували на «Банк Форвард», який діє в Україні й досі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду