Міноборони допустило до експлуатації канадський бронеавтомобіль

21:11, 16 вересня 2024
Українські військові отримали новий бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP, який здатен захистити екіпаж від куль зі стрілецької зброї та уламків.
Міноборони допустило до експлуатації канадський бронеавтомобіль
Джерело фото: mil.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Український парк бронетехніки поповнився новим зразком бронеавтомобілів, створеним за технологією MRAP (Mine Resistant Ambush Protected). Міністерство оборони України оголосило про кодифікацію та допуск до експлуатації бронеавтомобіля Roshel Senator MRAP, виготовленого в Канаді.

Roshel Senator MRAP оснащений V-подібним днищем, яке розсіює енергію вибуху, а також спеціальними амортизуючими кріслами для захисту екіпажу. Цей бронеавтомобіль сконструйований на шасі американського важкого пікапу Ford F-550 і спочатку призначався для потреб поліції. Для українських військових модель була модернізована.

Оновлена версія Roshel Senator MRAP має посилену броню, здатну захищати від куль та уламків, а також витримує вибухи, еквівалентні 6 кг тротилу. Крім того, бронеавтомобіль оснащений механізмом повного приводу, потужним 6,7-літровим турбодизелем на 300 кінських сил, лебідкою та системою нічного освітлення.

З початку повномасштабного вторгнення Міністерство оборони України вже кодифікувало та допустило до експлуатації більше 20 бронеавтомобілів класу MRAP.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Іванюк
    Іванна Іванюк
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Олена Висоцька
    Олена Висоцька
    заступник Міністра юстиції України
  • В'ячеслав Хохуляк
    В'ячеслав Хохуляк
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді