Соцслужба перевірить заклади, де проживають діти

20:44, 29 вересня 2024
В Україні перевірять заклади для дітей на предмет насильства та порушень прав.
Соцслужба перевірить заклади, де проживають діти
Джерело фото: Hromadske
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна соціальна служба України проведе масштабні перевірки всіх закладів, де постійно перебувають діти, з метою виявлення можливих випадків насильства або порушень їхніх прав. Це рішення було ухвалене міністеркою соціальної політики Оксаною Жолнович після виявлення проблем у реабілітаційному центрі Львівської області.

«Для цього служба розробила спеціальний опитувальник, щоб в екологічний спосіб виявляти такі порушення, не травмуючи почуття дітей. Разом з тим, в чергове хочу наголосити, що найкраще, щоб всі діти в Україні, навіть якщо вони мають особливі освітні потреби, змогли навчатися найближче до своїх домівок та щовечора повертатись додому», — зазначила Жолнович. Вона також наголосила на важливості того, щоб діти, навіть з особливими освітніми потребами, мали можливість навчатися поблизу своїх домівок і щодня повертатися додому.

Міністерка звернула увагу на проблеми з доступністю спеціальних шкіл, яких у деяких областях є лише декілька, через що батьки не мають змоги регулярно відвідувати своїх дітей. Вона підкреслила необхідність створення інклюзивних класів у загальноосвітніх школах, що дозволить дітям здобувати освіту поруч з домом.

Також Жолнович закликала розвивати сімейні форми виховання в громадах і посилювати інклюзивну освіту, щоб діти могли навчатися у своїх місцевих школах, а не їхати далеко за освітніми послугами.

Нагадаємо, про можливі факти насильства над дітьми в ребцентрі на Львівщині повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду