1 жовтня Київ накриє непроглядна пилова буря з району Каспію

12:56, 30 вересня 2024
Пилове забруднення очікується до п'ятниці.
1 жовтня Київ накриє непроглядна пилова буря з району Каспію
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві спостерігається загроза погіршення якості повітря через переміщення дрібного пилу, яке розпочнеться вже завтра. Як повідомляє Укргідрометцентр, покращення чергуватиметься з погіршеннями видимості та якості повітря. Ситуація утримуватиметься до п'ятниці, коли напрям вітру в Україні зміниться на південний та західний.

Зокрема, 1 та 2 жовтня в столиці очікується погіршення через попадання пилу з району Каспію. Наразі Каспійській низовині спостерігається пилова буря, що викликає високий рівень запилення повітря. Вітер переносить пил з цього регіону в Україні, зокрема до Полтавської, Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, а також у Черкаську та Кіровоградську області.

Місцева сухість землі також погіршує ситуацію, адже вітер піднімає дрібні часточки ґрунту, які додають до загального запилення. Як зазначили медики, у разі погіршення якості повітря рекомендується не виходити зайвий раз на вулицю, зачиняти вікна, уникати фізичної активності на свіжому повітрі та пити більше води.

Крім того, для Київщини, Чернігівщини та Сумщини може відзначатися погіршення якості повітря через переміщення оксиду вуглецю із задимлення, що пошириться з північного сходу 1 жовтня.

Як раніше повідомлялося мешканці Дніпра, Полтави, Сум, Харкова та в окупованому Луганську вже скаржаться на якість повітря.

Джерело фото: Укргідрометцентр

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду